
Korėjietiška ugnies vištiena (Buldak) su sūriu ir kukurūzais
Paruošimo laikas:10 minučių Virimo laikas:20 minučių Bendras laikas:30 minučių Porcijos: 4
Aštri karšta korėjietiška vištiena, padengta lydytu sūriu ir saldžiaisiais kukurūzais – puikus aštrumo, saldumo ir pikantumo balansas!
ingredientai
- 1 šaukštas sviesto (nebūtina)
- 2 puodeliai kukurūzų (neprivaloma)
- 1 svaras vištienos šlaunelių arba krūtinėlių be kaulų ir be odos, plonai supjaustytos arba supjaustytos kąsnio dydžio gabalėliais
- 1 nedidelis svogūnas, sutarkuotas
- 1 valgomasis šaukštas česnako, susmulkinto/tarkuoto
- 1 valgomasis šaukštas imbiero, malto/tarkuoto
- 2 šaukštai sojos padažo (be glitimo, be glitimo)
- 2 šaukštai rudojo cukraus (arba ryžių sirupo arba medaus)
- 2 šaukštai mirin* (nebūtina)
- 1 valgomasis šaukštas ryžių acto
- 2 šaukštai gochujang* (nebūtina) (be glitimo, be glitimo)
- 1 valgomasis šaukštas gochugaru* (nebūtina) (be glitimo, be glitimo)
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis sezamo aliejaus
- 1 puodelis mocarelos (arba provolono), nuluptas
- 2 žalieji svogūnai, plonais griežinėliais
Dėl kukurūzų:
Dėl vištienos:
kryptys
- Sunkioje keptuvėje ant vidutinės ir stiprios ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite kukurūzus, išmeskite ir palikite virti, kol sudegs, išmaišykite ir leiskite dar kartą sudegti, maždaug 6–10 minučių, prieš atidedant.
- Marinuokite vištieną svogūnų, česnakų, imbiero, sojų padažo, rudojo cukraus, mirino, acto, gochujang ir gochugaru mišinyje 20 minučių iki nakties.
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite vištieną ir kepkite apie 10-15 minučių, prieš sumažindami ugnį ir įmaišydami sezamų aliejaus.
- Ant viršaus pabarstykite sūrį, uždenkite ir leiskite sūriui išsilydyti, prieš pabarstydami kukurūzus ir žaliuosius svogūnus.
Dėl kukurūzų:
Dėl vištienos:
Pastaba: *Mirin yra azijietiško stiliaus saldus kulinarinis vynas, jo galima ir praleisti.
Pastaba: *Gochujang yra korėjietiško stiliaus fermentuota čili pasta. Gochujang skonis yra svarbus, tačiau jį galite pakeisti čili padažu, pavyzdžiui, sriracha arba sambal oelek.
Pastaba: *Gochugaru – tai korėjietiško stiliaus čili pipirų dribsniai, jo galima ir praleisti.
Pastaba: valdykite šilumą naudodami daugiau arba mažiau gochujang ir gochugaru.
Patarimas: Patiekite ant ryžių, makaronų ar sumuštinio!
Variantas: praleiskite sūrį.
Variantas: praleiskite kukurūzus.

