Singapūre yra nuostabus maistas, restoranai ir kavinės. Maisto turas Singapūre yra geriausias būdas sužinoti, kur yra geriausios miesto vietos ir kokius patiekalus paragauti. Aš įsimylėjau maistą mažoje šalyje, nors kai kurių patiekalų niekada nebūčiau ragavęs, jei ne maisto turas.
Šiame straipsnyje apžvelgsime kai kuriuos maisto kelionės patiekalus (ne visus, nes nenoriu sugadinti ekskursijos ar atiduoti slapto patiekalo), ir kai kurias kitas mano rekomendacijas, kur valgyti lankantis Singapūre.
Singapūro maisto turo apžvalga
Aš nežinojau, ko tikėtis iš savo Singapūro maisto turo. Keista, bet tai buvo tik antrasis mano maisto turas Azijoje po to Hanojaus maisto turas. Žinojau, kad Singapūre yra geras maistas, jei tik dėl visame pasaulyje žinomo, „Michelin“ žvaigždute pažymėto gatvės maisto pardavėjo, bet net nesivarginau tyrinėti, kuriuos patiekalus man reikia paragauti.
Du kartus planavau aplankyti Singapūrą būdamas Malaizijoje, bet tik paskutinę minutę nusprendęs Kalėdas praleisti Singapūre, o ne Vietname, pagaliau aplankiau šalį, sužinojau jos istoriją ir (galbūt svarbiausia) ), išbandė Singapūro virtuvę. Galų gale maistas tapo vienu iš mano mėgstamiausių Singapūro akcentų.
Paprastai sakau, kad turėtum surengti maisto turą kaip pirmąją veiklą naujoje šalyje. Deja, atvykome Kūčių vakarą po to, kai prasidėjo ekskursija, o Kalėdų dieną turo nebuvo. Taigi mes išvykome į kelionę trečią dieną iš penkių Singapūro dienų.
Maisto turas Singapūre su Slaptos maisto kelionės prasidėjo 9:30 (kol dar nepasidarė per karšta) prie metro stoties Kinų kvartale, maždaug už mylios į vakarus nuo visame pasaulyje žinomo Marina Bay Sands viešbučio. Mūsų kelionė buvo palyginti nedidelė – vieninteliai svečiai buvo keturių asmenų šeima iš Los Andželo. Dėl tam tikrų priežasčių, nors svetainėje buvo nurodyta, kad kelionė turėtų trukti 2,5–3 valandas, ji baigėsi vos per dvi valandas. Tačiau per tas dvi valandas mums buvo patiekta daug daugiau maisto, nei galėjome suvartoti per tą laiką.
Singapūro virtuvė
Bitė Cheng Hiang
Pirmoji mūsų Singapūro maisto kelionės stotelė buvo Bee Cheng Hiang – parduotuvė, kuri Singapūre atidaryta dar 1933 m. Jie gamina geriausius bakkwa – kvadratinius ant grotelių keptos kiaulienos džemperio lakštus, kurių kilmė yra Kinija. Visai neseniai Bee Cheng Hiang vietiniam gomuriui pristatė bekono stiliaus „gurmanišką bakkwa“ ir net čili bakkwa.
Kiekvienas rinkomės jautienos arba kiaulienos bakkwa ir gavome nedidelę mūsų pasirinkimo dalį. Maniau, kad gausime daugiau, bet dabar, žinant, kiek maisto turi būti kelionėje, džiaugiuosi maža porcija. Tačiau man vis tiek reikia kada nors grįžti ir išbandyti kitus skonius ir stilius.\
Nanyang sena kava
Pakeliui į kitą stotelę mūsų gidas papasakojo apie Kinų kvartalo ir Singapūro istoriją apskritai. išsamiai aprašoma, kaip olandai, britai, kinai ir japonai paliko savo pėdsaką šalyje. Žinoma, tai buvo lengvai pastebima miesto restoranuose ir patiekaluose.
Kita stotelė puikiai susieta su istorija. Nanyang Old Coffee atidaryta 1973 m., tačiau yra paremta daug senesnėmis tradicijomis, kai 1930-aisiais Singapūro gatvėmis buvo gaminama kava. Kiekvienas gavome po lėkštę skrebučio su sviestu ir kaja (kokosų uogiene) ir mūsų pasirinktą kopi. Kopi yra Singapūro būdas pasakyti kavą, o užsakymo būdų yra daug – karšta arba šalta, su kondensuotu pienu arba garintu pienu, daugiau ar mažiau cukraus ir t.t.
Ėjau su vienu neįprastesnių gėrimų – lediniu juanis jangaskavos ir arbatos derinys, panašus į ledą cham Malaizijoje, bet kitokiu santykiu. Nors Pietryčių Azijoje kava daugiausia yra robusta pupelių, ji vis tiek buvo skani, o man ypač patiko skrebučiai.
Kinų kvartalo Maksvelo maisto turgus
Tada Janas nuvedė mus į Maxwell maisto turgų Kinų kvartale – vietą, kurioje patys lankėmės prieš porą dienų. Maisto aikštelė yra panaši į pirklių centrą, bet ne tas pats. Be tikrai gero maisto, kainos buvo žemos, o tai buvo palaima, nes Singapūras yra viena brangiausių Azijos šalių.
Šiame turguje turėjome nemažą puotą, įskaitant tris patiekalus ir alų. Pirmasis mūsų patiekalas buvo Hainanese vištienos ryžiai – kepta vištiena ir pagardinti ryžiai. Antrasis patiekalas buvo kepti Hokkien makaronai – krevetės, kalmarai, kiaušiniai, makaronai. Negaliu paminėti, koks buvo trečiasis patiekalas, nes tai yra slaptas kelionės patiekalas ir negaliu sugadinti paslapties. Netgi išbandžiau Tigro alų, kuris stebėtinai patiko tiems, kurie nemėgsta alaus.
Nemaniau, kad nė vienas patiekalas buvo ypatingai išskirtinis, bet vis tiek man patiko visi. Labiau už viską man tiesiog labai patiko išbandyti patiekalus, kurių kitu atveju galbūt niekada nebūčiau užsisakęs. Tai mano mėgstamiausia maisto kelionių dalis. Paprastai esu gana mėgstantis nuotykius ir atsirinksiu atsitiktinius elementus iš meniu, kurių negaliu perskaityti, bet tai negarantuoja, kad išsirinksiu gerų prekių.
Chinatown komplekso Hawker centras
Galiausiai pasiekėme kelionės kulminaciją. Jei maniau, kad Maxwell centre puotausime, nieko nemačiau. Negalėjome suvalgyti viso maisto paskutiniame viršūnėje, o „Hawker“ centre vos suvalgėme pusę maisto. Štai kas buvo patiekta:
- Egg prata – Singapūro stiliaus indiškas roti su kariu šone.
- Popiah – pavasariniai vyniotiniai su ridikėliais, kiaušiniais, agurkais ir žemės riešutais, kurie nėra gruzdinti (gruzdintas būtų pavasarinis vyniotinis).
- Kuey pyrago kaklaraištis (Peranakan desertas auksinis puodelis) – nedidelis tešlos kevalas, užpildytas ridikėliais, čili, krevetėmis, kiaušiniais ir pikantišku padažu.
- Chendol – Peranakan desertas su nuskustu ledu, raudonosiomis pupelėmis, šparaginėmis pupelėmis, želatina, kokosų pienu ir palmių cukrumi.
Mane tikrai sužavėjo „Hawker“ stendai. Ypač viename stende eilėje laukė kelios dešimtys žmonių, o mūsų gidė sakė, kad buvo dienų, kai eilė buvo daug kartų ilgesnė. Beveik visas maistas buvo azijietiškas, ypač sutelkiant dėmesį į populiarius Singapūro patiekalus. Kaip įprasta, geriausiose vietose patiekiamas tik vienas patiekalas.
Deja, „Hawker“ centre turėjome tik 20 minučių, kad galėtume išbandyti visus keturis patiekalus. Ragavome jų, bet niekaip negalėjome pabaigti viso maisto. Man labai patiko kiekvienas daiktas, ypač kuey pyrago kaklaraištis. Apskritai likau labai patenkinta visomis kelionės stotelėmis ir mūsų išbandytais patiekalais.
Kiti puikūs patiekalai ir restoranai Singapūre
Singapūro maisto turo patiekalai buvo tik dalis to, ką valgėme per 4 dienas šalyje. Labai greitai sužinojome, kad Singapūras yra labai brangus, todėl mūsų biudžetas buvo ribotas. Tačiau tai buvo Kalėdos ir kiekvienam iš mūsų nauja šalis, todėl šiek tiek pasišvaistėme balansuodami biudžetą pigesniu maistu.
Rytų kinų restoranas 东方美食
Vienas iš mano mėgstamiausių patiekalų Singapūre pasirodė vienas pigiausių. Vieną naktį klajojome po kinų kvartalą ir užklydome į vietą bendriausiu pavadinimu – Rytų kinų restoranas. Pirmas dalykas, į kurį atkreipiau dėmesį meniu, buvo oranžinė vištiena. Kadangi augdamas praktiškai gyvenau oranžine vištiena iš Panda Express, turėjau ją užsisakyti.
Jei kada nors žiūrėjote Joshua Weissmaną „YouTube“, tikriausiai matėte jo kanalą „But Better“, kuriame jis renkasi įprastus patiekalus iš greito maisto restoranų ir gamina juos namuose. Būtent tai ir padarė šis restoranas. Paprasčiau tariant, tai buvo pati geriausia oranžinė vištiena, kurią aš kada nors valgiau! Porcija buvo didžiulė ir mums kainavo tik apie 4 USD.
Black Tap Craft mėsainiai ir alus
Kūčių vakarą atsidūrėme Marina Bay Sands. Nusprendėme pasilepinti vakariene ir nuėjome į „Black Tap Craft Burgers“ už apdovanojimus pelniusių mėsainių ir kokteilių. Mano bekoninis sūrio mėsainis buvo fantastiškas, tarsi sėdėčiau Niujorke, o ne PI Azijoje. Man buvo tiesiog liūdna, kad CrazyShake, kurio norėjau, nebuvo.
Sumokėjome 53 USD už mano mėsainį, salotas Vanesai, traškučių šoninę ir pico de gallo bei du kokteilius Kūčių vakarui. Pietryčių Azijoje maistas yra labai brangus, bet pigus, palyginti su kitais Marina Bay Sands restoranais arba Vakarų šalimis.
Makaronai Fresca Da Salvatore
Dar vienas restoranas, kurį reikia paminėti, yra „Pasta Fresca da Salvatore“ valčių krantinėje. Vieną vakarą užsinorėjome picos ir ten atsidūrėme. Nors dauguma prie krantinės esančių restoranų ir barų atrodė per brangūs, o keli žmonės viliojo klientus pigiais kokteiliais, mūsų mažasis italų restoranas buvo priešingas. Niekas mūsų neviliojo, o kainos buvo priimtinos.
Labai džiaugiuosi, kad ten atsidūrėme, nes maisto kokybė buvo fantastiška. Mūsų picos buvo itališko stiliaus, pagamintos iš aukštos kokybės ingredientų. Už picą ir du limonadus sumokėjome 21 USD.
Slapto maisto turo Singapūre užsakymas
Maisto turas Singapūre vyksta kiekvieną savaitės dieną, nors manau, kad keletą dienų reikia naudoti alternatyvius sustojimus, kai pagrindinės vietos yra uždarytos. 2024 m. turo kaina yra 134 USD Singapūro doleriai (~ 100 USD), tačiau patikrinkite Secret Food Tours svetainė dėl esamų kainų ir prieinamumo.
Ekskursija prasideda palyginti anksti, palyginti su maisto turais kituose miestuose – 9:30 val. Tam tikra prasme tai gerai, nes labiau tikėtina, kad Singapūre išvengsite karščio ir perkūnijos. Kita vertus, pusryčiams reikia valgyti daug maisto. Į kelionę tikrai nereikia nieko neštis, išskyrus fotoaparatą, šiek tiek grynųjų suvenyrams ir arbatpinigių gidui.
Papildoma literatūra
Planuojate aplankyti Pietryčių Aziją? Štai keletas kitų straipsnių, kurie jums gali patikti ir padės jums keliaujant.
Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Šios nuorodos padeda man toliau keliauti be papildomų išlaidų. Daugiau informacijos, paspauskite čia.