Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Daugiau informacijos rasite mūsų privatumo politikoje.
Kreminis, sotus vištienos troškinys su daržovėmis ir naminiais lengvais ir puriais virtinukais! Taip pat greitai susirenka!
Kreminė vištienos makaronų sriuba su švelniais koldūnais? Taip. Tiek daug taip.
Tai tikras patogus maistas be jokių konservuotų sausainių ar bet kokios konservuotos sriubos. Koldūnai gaminami visiškai nuo nulio, naudojant kelis sandėliuko kuokštelius (nesūdytą sviestą, savaime augančius miltus ir pasukas), be to, juos labai lengva išplakti.
Likusios kepsninės vištienos mėsą galima panaudoti iš naujo, todėl ji labai greitai susimaišo, todėl šis savaitės vakaras yra visiškai vertas, ypač šaltą, snieguotą dieną. Ar tikrai bet kurią kitą šaltą dieną, kai mums tiesiog reikia didelio apkabinimo dubenyje.
PRIEMONĖS ŠIAM RECEPTUI
AR TURIU NAUDOTI BALTO VYNO?
Baltajam vynui kaip nealkoholinį pakaitalą galima naudoti papildomą vištienos sultinį.
KAS YRA SKIRUS KREMAS?
Riebi grietinėlė (arba riebi plakama grietinėlė) turi vieną didžiausių riebumo – apie 36–40 % riebumo. Pusė su puse arba nenugriebtas pienas yra tinkami pakaitalai, tačiau rezultatas bus lengvesnis.
KAS JEI NEGALIU PATIKRINTŲ MILTŲ?
1 puodelį savaime kylančių miltų galite pakeisti 1 puodeliu universalių miltų, 1 arbatinį šaukštelį kepimo miltelių, 1/2 arbatinio šaukštelio druskos ir 1/4 arbatinio šaukštelio kepimo sodos.
- ¼ puodelis nesūdytas sviestas
- 1 vidutinio saldumo svogūnas, kubeliais
- 2 morkos, nulupti ir supjaustyti kubeliais
- 2 šonkauliai salierų, kubeliais
- 2 gvazdikėliai česnako, malta
- 1 ¼ arbatinius šaukštelius paukštienos prieskonių
- ¼ puodelis universalūs miltai
- 4 puodeliai stambiai susmulkinta kepsninė vištiena
- 6 puodeliai vištienos sultinys
- ½ puodelis sausas baltasis vynas
- ½ puodelis riebi grietinėlė
- Košerinė druska ir šviežiai malti juodieji pipirai, paragauti
- ½ puodelis šaldytų žaliųjų žirnelių, atšildytas
- 2 šaukštai pjaustytų šviežių petražolių lapelių
koldūnams
- 3 šaukštai nesūdytas sviestas, šalta
- 1 ½ puodeliai savaime kylantys miltai
- ¾ puodelis pasukų
- Ištirpinkite sviestą dideliame puode arba olandiškoje orkaitėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūną, morkas ir salierą. Virkite, retkarčiais pamaišydami, kol suminkštės, apie 3–4 minutes.
Įmaišykite česnaką ir paukštienos prieskonius iki kvapo, maždaug 1 minutę.
Plakite miltus, kol lengvai apskrus, apie 1 minutę.
Įmaišykite vištieną, vištienos sultinį ir vyną. Užvirinkite; sumažinkite ugnį ir troškinkite, retkarčiais pamaišydami, kol sutirštės ir skoniai susimaišys, maždaug 15 minučių.
Įmaišykite riebią grietinėlę; pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Dirbdami partijomis, švelniai įmaišykite koldūnų gabalėlius. Uždenkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite, retkarčiais pamaišydami, kol koldūnai iškeps ir suminkštės, maždaug 5–8 minutes.
Įmaišykite žirnelius ir petražoles, kol suminkštės, maždaug 1–2 minutes.
Patiekite iš karto.
koldūnams
Sviestą sutarkuokite naudodami didelės dėžės trintuvės skylutes. Įmaišykite į miltus.
Įpilkite pasukų ir maišykite gumine mentele, kol susidarys minkšta tešla.
Dirbdami ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus, minkykite tešlą 3–4 kartus, kol ji susimaišys. Naudodami kočėlą, iškočiokite tešlą į 1/4 colio storio. Tešlą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.