
Tzatziki bulvių salotos
Paruošimo laikas:10 minučių Virimo laikas:15 minučių Bendras laikas:25 minutes Porcijos: 4
Vėsios ir kreminės bulvių salotos su Tzatziki (graikiško stiliaus agurkų) padažu ir trupinta feta!
ingridientai
- 1 1/2 svaro bulvių, supjaustytų kubeliais (nebūtinai nuluptos)
- 1/4 puodelio paprasto graikiško jogurto
- 1/4 puodelio majonezo (arba paprasto graikiško jogurto)
- 1/2 puodelio agurko, nulupto, išskobto, sutarkuoto ir išspausto, kad nuvarvėtų
- 1 skiltelė česnako, sutarkuota
- 1 valgomasis šaukštas šviežių krapų, susmulkintų
- 1 valgomasis šaukštas šviežių mėtų, susmulkintų
- 2 šaukštai citrinos sulčių (~1/2 citrinos)
- druskos ir pipirų pagal skonį
- 1/4 puodelio fetos, susmulkintos (nebūtina)
- 2 žalieji svogūnai, plonais griežinėliais
kryptys
- Bulves sudėkite į didelį puodą, užpilkite vandeniu, įberkite žiupsnelį druskos, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol bulvės suminkštės, apie 8–10 minučių, prieš ištraukdami iš vandens ir leiskite joms atvėsti.
- Sumaišykite jogurtą, majonezą, agurką, česnaką, krapus, mėtas, citrinos sultis, druską ir pipirus.
- Sumaišykite bulves, agurkų mišinį, fetą ir žaliuosius svogūnus ir mėgaukitės!
Pastaba: Beveik bet kokias bulves galima naudoti bulvių salotoms! Russet stiliaus bulvės pradės skilti ir praras formą, o įgaudamos kreminę tekstūrą. Baltosios ir raudonosios bulvės gerai išlaikys formą ir bus vientisos tekstūros. Auksinės/geltonos bulvės yra kažkur tarp jų.
Variantas: Naudokite savo mėgstamas žoleles!
Variantas: Įdėkite 1/4 puodelio kubeliais arba griežinėliais supjaustytų raudonųjų svogūnų.
Variantas: Įdėkite 1/4 puodelio kalamata alyvuogių.
Patarimas: Šios salotos labai skanios ką tik pagamintos, o skoniai pagerėja po poros valandų atšaldymo šaldytuve!

