Skrudinti raudonieji pipirai Orzo
Paruošimo laikas:5 minutes Virimo laikas:15 minučių Bendras laikas:20 minučių Porcijos: 4
Orzo makaronai kreminiame skrudintų raudonųjų pipirų ir fetos padaže.
ingredientai
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas, supjaustytas
- 2 skiltelės česnako, susmulkintos
- 5 puodeliai vištienos sultinio (nuoroda) (arba daržovių sultinio (nuoroda))
- 2 skrudintos raudonosios paprikos (nuoroda), supjaustytos kubeliais
- 1 arbatinis šaukštelis raudonėlio (smulkinto arba 1/2 šaukštelio sauso)
- 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių (smulkintų arba 1/2 šaukštelio džiovintų)
- 1 svaras orzo
- 4 uncijos kūdikių špinatų (neprivaloma)
- 1/4 puodelio fetos, susmulkintos (nebūtina)
- druskos ir pipirų pagal skonį
kryptys
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, suberkite svogūną ir kepkite, kol suminkštės, apie 5 minutes.
- Įdėkite česnaką ir kepkite, kol pasidarys kvapnus, maždaug minutę.
- Supilkite sultinį, skrudintus raudonuosius pipirus, raudonėlį ir čiobrelius, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol makaronai išvirs, maždaug 8 minutes.
- Suberkite špinatus, išmaišykite ir leiskite suvyti.
- Sudėkite fetą.
- Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
Variantas: Papuoškite 1 puodeliu pomidorų, supjaustytų kubeliais.
Variantas: Papuoškite 2 šaukštais plonais griežinėliais supjaustytais bazilikais.
Variantas: Įdėkite 1 svarą vištienos, supjaustytą kąsnio dydžio gabalėliais ir kepkite su svogūnu.
Variantas: Įdėkite 1 svarą itališkos dešros, pašalinę žarnas, ir kepkite su svogūnu, kepdami jį sulaužydami.
Variantas: Įdėkite 8 uncijos ispaniško stiliaus chorizo, supjaustytą kubeliais ir pakepinkite su svogūnu.
Variantas: Įdėkite 1/4 puodelio kalamata alyvuogių, supjaustytų griežinėliais.