Mėlynių migdolų kavos pyragas
Paruošimo laikas:10 minučių Virimo laikas:1 valandą Bendras laikas:1 valanda 10 minučių Porcijos: 12
Lengvas, purus ir drėgnas mėlynių kavos pyragas su migdolų ir citrusinių vaisių natomis!
ingridientai
- 1 1/2 puodelio, universalūs miltai
- 1/2 puodelio migdolų miltų (arba 1/2 puodelio universalių miltų)
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo sodos
- 1/2 druskos
- 1/2 puodelio (1 lazdelė) nesūdyto sviesto, kambario temperatūros
- 3/4 puodelio granuliuoto baltojo cukraus
- 1/4 puodelio šviesiai rudojo cukraus
- 2 dideli kiaušiniai, kambario temperatūros
- 1 arbatinis šaukštelis apelsino žievelės (arba citrinos žievelės) (nebūtina)
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
- 1/2 arbatinio šaukštelio migdolų ekstrakto
- 1/4 puodelio migdolų pieno (arba nenugriebto pieno)
- 3/4 stiklinės grietinės
- 1 1/2 puodelio mėlynių
- 1/3 puodelio universalių miltų
- 1/4 stiklinės cukraus
- 3 šaukštai nesūdyto sviesto, kambario temperatūros
- 1/3 puodelio pjaustytų migdolų
- 1/2 puodelio miltelių / konditerijos gaminių / cukraus pudros
- 1 šaukštas šviežių apelsinų sulčių (arba citrinos sulčių arba pieno)
- 1/2 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto (nebūtina)
Dėl torto:
Užpilui:
Dėl šlapdriba:
kryptys
- Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, soda ir druską ir atidėkite.
- Sviestą ir cukrų išplakti iki šviesios ir purios masės.
- Įmuškite kiaušinius po vieną, prieš įmušdami žievelę, vanilės ekstraktą, migdolų ekstraktą, pieną ir grietinę.
- Miltų mišinį įmaišykite į sviesto mišinį.
- Švelniai įmaišykite mėlynes į tešlą ir supilkite į riebalais išteptą 10 colių spyruoklinę formą.
- Užbarstykite trupinių užpilą.
- Kepkite įkaitintoje 350 F/180 C orkaitėje, kol į centrą įstumtas dantų krapštukas išeis švarus, maždaug 60 minučių.
- Leiskite atvėsti, pagal skonį apibarstykite cukraus pudra, supjaustykite ir skanaukite!
- Miltus, cukrų, sviestą ir migdolus sumaišykite, kol susidarys trupiniai.
- Sumaišykite cukraus pudrą ir vanilės ekstraktą iki vientisos masės.
Dėl torto:
Užpilui:
Dėl šlapdriba:
Variantas: Į tešlą įpilkite 1 šaukštą apelsino arba citrinos žievelės.
Variantas: Grietinę ir pieną pakeiskite 3/4 puodelio pasukų.
Pastaba: Jei naudojate šaldytas uogas, prieš įmaišydami į tešlą, įmaišykite 1 šaukštą universalių miltų.
Mitybos faktai: Kalorijos 354, Riebalai 18g (Sočiųjų 8g, Trans 0), Cholesterolis 67 mg, 262 mg natrio, Angliavandeniai 44 g (Skaidulos 1g, Cukrus 27g), Baltymai 5g
Mityba pagal: