Greitas ir paprastas patiekalas su kreminiu orzo ir šviežiomis daržovėmis!
Šparagų rizotas yra vienas iš mano mėgstamiausių pavasario patiekalų, tačiau rizotas užtrunka šiek tiek laiko ir pastangų, todėl, kai man kilo mintis apie kreminį orzo su šparagais ir žirneliais, Skinny Taste, tiesiog turėjau jį išbandyti. Risotto yra itin kreminis ryžių patiekalas, kuriame ryžius verdate nuolat maišydami beveik valandą, o maišant ryžiai tampa gražūs ir kreminiai, o šiam patiekalui naudojami orzo makaronai, kurie išverda greičiau nei per 10 minučių! Šio patiekalo pagrindas yra orzo su porais, žaliuoju svogūnu ir česnaku, kuris išvirinamas sultinyje prieš įdedant sviesto ir parmezano, kad būtų kreminis, kartu su šlakeliu citrinos sulčių, kad būtų ryškumo! Ant orzo užpilama šparagų, žirnių, žaliųjų svogūnų ir šviežių žolelių (tokių kaip mėtų, baziliko, krapų, petražolių ar raudonėlio) mišinio. Man patinka patiekti daržoves ant viršaus, bet jūs galite lengvai jas virti keptuvėje su orzo ir viską sumaišyti. Šį kreminį orzo su šparagais ir žirneliais pagaminti užtrunka tik apie 30 minučių ir tai puikus pasirinkimas norint pasimėgauti šviežiais pavasario produktais!
Kreminis Orzo su šparagais ir žirneliais
Paruošimo laikas:10 minučių Virimo laikas:20 minučių Bendras laikas:30 minučių Porcijos: 4
Greitas ir paprastas patiekalas su kreminiu orzo ir šviežiomis daržovėmis!
ingridientai
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 2 porai, plonais griežinėliais
- 2 žalieji svogūnai, plonais griežinėliais ir padalinti (šviesūs ir žalumynai)
- 2 česnako skiltelės, sutarkuotos/smulkintos
- 12 uncijų orzo makaronų (be glitimo, be glitimo)
- 3 puodeliai daržovių sultinio (arba vištienos sultinio)
- 1 arbatinis šaukštelis džiovintų raudonėlių
- 1 svaras šparagų, nupjautų ir supjaustytų
- 1 puodelis žirnių (šviežių arba šaldytų)
- 2 šaukštai sviesto (nebūtina)
- 1/4 puodelio parmigiano reggiano (parmezano), tarkuoto (arba 2 šaukštai maistinių mielių)
- 1 citrina (žievelė ir sultys)
- druskos ir pipirų pagal skonį
- 1 valgomasis šaukštas susmulkintų mėtų (arba baziliko, arba petražolių, arba krapų, arba raudonėlio ir kt.)
kryptys
- Pradėkite virti puodą vandens.
- Tuo tarpu didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, suberkite porus ir žaliojo svogūno baltymus ir kepkite, kol suminkštės, maždaug 5 minutes.
- Įdėkite česnaką ir kepkite, kol pasidarys kvapnus, maždaug minutę.
- Įpilkite orzo, sumaišykite, supilkite sultinį ir raudonėlį, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol orzo suminkštės, apie 8 minutes.
- Tuo tarpu šparagus ir žirnelius suberkite į verdantį vandenį ir virkite, kol suminkštės, nusausinkite ir atidėkite.
- Įdėkite sviestą ir parmezaną į orzo ir leiskite jiems ištirpti.
- Įpilkite citrinos sulčių ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
- Sumaišykite šparagus, žirnius, žaliųjų svogūnų žalumynus ir mėtas ir patiekite ant kreminės orzo.
Variantas: Sumaišykite daržoves su makaronais, kad išvirtumėte, kad tai būtų vienos keptuvės patiekalas!
Variantas: Įdėkite kūdikių špinatų!