
Vištienos žalias čili su vasarinėmis cukinijomis ir kukurūzais!
Vasara yra cukinijų sezonas, o šis cukinijų ir kukurūzų žalias vištienos čili yra puikus būdas mėgautis! Tai gana paprastas vištienos čili receptas, pradedant nuo svogūnų, jalapeno, česnako, kmynų, raudonėlio, sultinio, salsa verde, vištienos ir pupelių, prieš dedant vasaros gėrybių, cukinijų ir kukurūzų! Galite lengvai pakeisti daržoves, naudoti jau iškeptą vištieną, kad pjaustytumėte paruoštą gaminimo laiką, arba netgi įpilkite grietinėlės, kad pagamintumėte kreminę/triuvės versiją! Nesvarbu, kaip jį pagaminsite, tai labai paprasta, užtrunka labai mažai laiko, o skonis puikus!

Cukinijos ir kukurūzų žalios vištienos čili
Paruošimo laikas:10 minučių Virimo laikas:45 minutes Bendras laikas:55 minutes Porcijos: 6
Vištienos žalias čili su vasarinėmis cukinijomis ir kukurūzais!
ingredientai
- 1 šaukštas aliejaus (arba šoninės riebalų)
- 1 svogūnas, supjaustytas kubeliais
- 1 jalapeno pipiras, supjaustytas kubeliais (nebūtina)
- 3 skiltelės česnako, susmulkintos
- 1 valgomasis šaukštas maltų kmynų
- 3 puodeliai vištienos sultinio (arba daržovių sultinio)
- 2 puodeliai salsa verde (nuoroda)
- 1 svaras vištienos krūtinėlių arba šlaunelių be kaulų ir be odos
- 2 (15,5 uncijos) skardinės baltųjų pupelių, nuplautos ir nusausintos
- 1 arbatinis šaukštelis raudonėlio
- 1 vidutinė cukinija, supjaustyta (nebūtina)
- 1 puodelis kukurūzų (šviežių arba šaldytų) (nebūtina)
- druskos ir pipirų pagal skonį
- 1 valgomasis šaukštas kalendros, kapotos (nebūtina)
kryptys
- Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, suberkite svogūną ir jalapeno ir kepkite, kol suminkštės, maždaug 5 minutes.
- Įpilkite česnako ir kmynų ir kepkite, kol pasidarys kvapnus, maždaug minutę.
- Supilkite sultinį, salsa verde, pupeles ir raudonėlį, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol vištiena iškeps, maždaug 20 minučių, tada išimkite vištieną ir supjaustykite arba susmulkinkite ir grąžinkite į keptuvę.
- Sudėkite cukinijas ir troškinkite, kol suminkštės, apie 10 minučių.
- Suberkite kukurūzus ir leiskite sušilti apie 5 minutes.
- Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį, įmaišykite kalendrą ir skanaukite!
Variantas: Nenaudokite vištienos vegetariškam variantui.
Variantas: Įdėkite (arba pakeiskite jalapeno) 1 kubeliais supjaustytą poblano pipirą.
Variantas: Įdėkite (arba pakeiskite jalapeno) 1 kubeliais supjaustytą žalią papriką.
Variantas: Įdėkite (arba pakeiskite jalapeno) 1 4 uncijos skardinę kubeliais pjaustytų žalių čili.
Variantas: Norėdami sutrumpinti troškinimo laiką, naudokite jau iškeptą vištieną, pvz., susmulkintą vištieną; praleiskite troškinimo laiką 3 veiksme.
Variantas: Įdėkite 1 svarą nuluptų ir kubeliais supjaustytų bulvių.
Variantas: Įpilkite 1/2 puodelio grietinės arba riebios / plakamos grietinėlės arba 4 uncijos grietinėlės sūrio, kad jis būtų kreminis!
Variantas: Patiekite papuošę mėgstamais patiekalais, tokiais kaip šoninė, avokadas, svogūnas, žalias svogūnas, sūris, grietinė, tortilijos traškučiai, ridikėliai ir kt.

