Česnakinio sviesto cukinijų ir pomidorų makaronai
Paruošimo laikas:10 minučių Virimo laikas:15 minučių Bendras laikas:25 minutes Porcijos: 4
Lengvi, skanūs ir vasariški makaronai su šviežiomis cukinijomis ir pomidorais česnakinio sviesto padaže.
ingridientai
- 8 uncijos makaronų (be glitimo, be glitimo)
- 2 šaukštai sviesto
- 2 vidutinės cukinijos, supjaustytos
- 4 skiltelės česnako, susmulkintos
- 1 žiupsnelis raudonųjų pipirų dribsnių (nebūtina)
- 2 puodeliai vyšninių pomidorų
- 1/4 puodelio parmigiano reggiano (parmezano), tarkuoto
- 1 valgomasis šaukštas petražolių (arba baziliko), susmulkintų
- druskos ir pipirų pagal skonį
kryptys
- Pradėkite virti makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės, dalį palikdami makaronų virimo vandeniui.
- Tuo tarpu didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite cukinijas ir kepkite, kol suminkštės, apie 3–5 minutes.
- Suberkite česnako ir raudonųjų pipirų dribsnius ir kepkite, kol pakvips, maždaug minutę, prieš atidedant.
- Pomidorus apkepkite ant vidutinės-stiprios ugnies.
- Sumaišykite virtus makaronus, cukinijas, pomidorus, parmezaną, petražoles, druską ir pipirus bei pakankamai rezervuoto makaronų vandens, kad susidarytų gražus padažas, ir mėgaukitės!
Variantas: Įdėkite 1/2 arbatinio šaukštelio maltų pankolių sėklų.
Variantas: Įpilkite 1 šlakelį citrinos sulčių.
Mitybos faktai: Kalorijos 334, Riebalai 9g (Sočiųjų 5g, Trans 0), Cholesterolis 21 mg, 127 mg natrio, Angliavandeniai 50 g (Skaidulos 3g, Cukrus 6g), Baltymai 12g
Mityba pagal: